HET ZIT ER OP

Het zit er op. We hebben met elkaar genoten van drie dagen plezier op onze schitterende boot. Wij bedanken u, het publiek langs de kant en onze sponsors, voor de leuke reacties. We gaan gewoon door en u ziet ons volgend jaar vast weer terug op de Westlandsche wateren.DE LIER VAART MEE, OOK IN 2012

Het is eind juni en we zijn al weer een behoorlijke stap verder met het realiseren van het ontwerp. Joop van Etten heeft, met hulp van een ploeg enthousiaste mannen en vrouwen, al een goed begin kunnen maken. Maar de komende weken gaat het er op aankomen. 'Pluk van de Petteflet' moet een voorstelling worden waar jong en oud van gaan genieten. Dat betekent: overleggen, ontwerpen en fabriceren. Wij danken onze sponsors die, ondanks de moeilijke tijd waarin ze zich bevinden, ook dit keer weer gul hebben bijgedragen. Zonder hen zouden we het met een roeibootje, met een enkel bloemstuk erop, moeten doen. Komt dat zien op 3, 4 en 5 augustus. De boot ligt vanaf woensdag 1 augustus bij de kade van Drukkerij Riezebos. Daar gaan onze arrangeurs aan het werk om het geheel in te pakken in fruit, bloemen en planten. Let dan ook op het spandoek met daarop de namen van onze grootste sponsors.

Het thema van het Varend Corso Westland is dit jaar: 'Meesterlijk Mooi'. Daar kunnen we ons natuurlijk heel gemakkelijk vanaf maken. Dan zet je een klasje knappe meiden op de boot van Scholtes. De schippers verkleden zich als ouderwetse onderwijzers en varen maar!
Maar zo doen we dat in De Lier natuurlijk niet. Voor gemakkelijk moet u niet bij ons zijn.
Wij gaan de komende tijd nadenken over het ontwerp en eerst maken we een schaalmodel. We gaan zagen, timmeren, verven, kleding uitzoeken, muziek mixen enz.
Het uiteindelijke resultaat is te zien op 3, 4 en 5 augustus. Dat duurt nog even, maar reken maar dat het weer een prachtig spektakel wordt. Dan is te zien dat we er weer met veel plezier aan gewerkt hebben. In een volgend bericht meer over het onderwerp dat we uitgezocht hebben. Nu blijft dat nog even een verrassing.

Als de meidoorn in bloei staat wordt Joop van Etten onrustig. De hoogste tijd om voorbereidingen te treffen voor het komend Varend Corso. Dus op naar de Hoge Noordweg, naar Jan Ruijgrok. Elke winter mogen we de ombouw van de boot bij hem opbergen. Hij hangt het daar aan de zoldering en dan passen de caravans er nog net onder. Jan is gelukkig elk jaar weer bereid om met zijn heftruck het gevaarte van zolder te halen. De mensen van Bergproduct maakten deze ombouw voor de 'Heksentour', een enorm succes in 2009. Nu gaan we hem gebruiken voor een prachtige show van Pluk van de Petteflet, u vast wel bekend van het boek en de film. Hoe dat allemaal in elkaar steekt gaat u zien in augustus. Voorlopig ligt het ding in 't Bukkie, met dank aan de Carnavalsvereniging. Joop kan aan de slag.