Dorpskern De Lier gaat vreemd...
Het thema voor het Varend Corso is dit jaar: 'Pluk de dag'. Nou heb je van die dagen als: moederdag, pannenkoekendag, dierendag en warme truiendag, maar stichting 'De Lier Vaart Mee' gaat liever voor origineel. Na wat hersenkrakerij kwamen wij op het idee van 'De last day of Burningman festival'. U zult zich afvragen... eh... wat is dat? 
Nou, dat zit zo: In Amerika houden ze elk jaar eind augustus een 'Burningman Festival' in het Black Rock Desert in Nevada. Daar is het een week lang een gekkenhuis met kunstuitingen, muziek, theater, fraai uitgedoste mensen en bijzondere attributen. Het stelt een 'experimentele samenleving voor met radicale zelfuiting en zelfvoorzieningen'. Aan het eind van de week steken ze daar de fik in een enorme houten man, de Wickerman genaamd. Kijk maar eens op Youtube: Burningman festival 2014.
En daar is onze werkgroep druk mee bezig en we willen dat graag laten zien tijdens het Varend Corso 2015. Nou ja, een klein gedeelte ervan natuurlijk. Er moet nog heel wat water door de Lee stromen voor we alles voor elkaar hebben, maar dat het een bijzondere boot wordt is zeker. Het resultaat is te zien op 31 juli, 1 en 2 augustus. Met dank aan onze sponsors die ons weer, of voor de eerste keer, willen steunen met geld of goederen. Zonder hun inbreng is er weinig mogelijk. Hartelijk dank daarvoor. Volg ons ook op facebook.

Trots op de nieuwe polo’s.
Als je samen aan een project werkt wil je ook herkenbaar zijn als één werkgroep. Daarom heeft het bestuur van ’De Lier Vaart Mee’ nieuwe shirts laten maken. De oude waren, door het harde werken en het vele zweten, behoorlijk versleten. Dus tijd voor een nieuwe frisse kleur. Zo herkent u ons deze zomer, als we ons inspannen om er met elkaar weer een prachtig corso van te maken.


De Lier vaart mee op volle toeren!
De werkgroep is druk bezig met de voorbereidingen voor het Varend Corso 2014. We houden dit jaar de schaatsen in het vet en gaan het weer eens heel anders doen. We zijn van plan een ‘ludiek bewegingstheater’ te maken, binnen het thema van het corso: ‘Op Volle Toeren’.
We kunnen nog niet veel verklappen, maar u mag wel weten dat we heel blij zijn dat Pieter Koole onze nieuwe technische man is geworden.
Pieter heeft binnen het verenigingsleven in het dorp de nodige ervaring opgedaan en hij is een man met één rechter- en één linkerhand (dat werkt een stuk gemakkelijker dan met twee rechterhanden) en met een scherp oog voor de details. Samen met de overige werkgroepleden gaat hij voor een daverende verrassing zorgen. Zoals elk jaar hebben we er veel plezier in en het resultaat kunt u bewonderen op 1, 2 en 3 augustus. Hierbij willen we ook alvast onze trouwe sponsors bedanken. Dankzij uw steun kunnen we er weer wat moois van maken. We houden u op de hoogte.