We namen afscheid van Joop van Etten.

Na zeven jaren hard werken voor de corsoboot van de dorpskern De Lier heeft Joop van Etten afscheid genomen.
Tijdens een gezellige barbecuemiddag werd hij door voorzitter Rien van Dam hartelijk bedankt voor al die jaren dat hij met enthousiasme aan de boot heeft gewerkt. Joop was onze technische man en in januari begon hij al te bedenken waar we in augustus mee voor de dag zouden komen. Het heeft hem weleens zijn nachtrust gekost en mede daardoor heeft hij gemeend dat het welletjes is. Hoewel we hem zullen missen in het team, hebben we natuurlijk begrip voor zijn beslissing. Met een fraaie bos bloemen voor Riet, die net zo goed al die jaren meedacht en meewerkte, en een envelop met inhoud voor beiden, hebben we Joop bedankt.
We wensen Joop en Riet het allerbeste voor de toekomst en we zien elkaar vast nog weleens aan de waterkant.


We hebben het voor elkaar! Twee prijzen behaald met onze ‘Droombaan’. De derde prijs voor niet-commerciële boten en de tweede prijs voor de figuranten. Het was een unieke boot met kleurrijke schaatsers in een Hollands decor. We zijn erg trots op de werkgroep, want met elkaar hebben we dit in goede harmonie weten te maken. Veel dank aan alle gulle sponsors, die hieraan hebben bijgedragen. Ook bedanken we hierbij Drukkerij Riezebos voor het gebruik van de kade en diverse Lierse winkeliers voor de nodige ‘koek en zopie’ tijdens de opbouw. Het was weer geweldig! U ziet ons vast volgend jaar terug.
'Droombaan' van dorpskern De Lier is een wonder van techniek

Wil je in De Lier iets exclusiefs op technisch gebied, dan loop je even binnen bij Arie van den Berg. Hoewel hij zelf niet meer actief meewerkt in het bedrijf 'BERG Hortimotive', is Arie nog altijd bereid zijn kennis en vaardigheid te delen. Ook dit jaar hebben we, voor het aanstaande Varend Corso, niet tevergeefs een beroep op hem gedaan en het resultaat ziet u hieronder.

"Wat is het dan?" zult u zeggen. Nou... het is een sterk staaltje in- en uitschuifwerk over de hele lengte van de boot. Het nadeel van een varend corso zijn de ongeveer 70 bruggen die je in drie dagen passeert. Voor een normale boot geen probleem, maar we willen dit jaar eens breed uitpakken. Dus... als we een brug gepasseerd zijn maken we van een smalle boot weer een brede!
Alles loopt op rolletjes en de platen die erop komen geven straks, midden in de zomer, een verfrissende uitstraling. We willen nog niet alles verklappen, maar een 'Droombaan' wordt werkelijkheid!
We zijn Arie van den Berg en BERG Hortimotive zeer erkentelijk voor het maken van het frame en het leveren van het materiaal.
Ook de firma 'Specialice Events' uit Den Bosch, die de platen voor onze droombaan levert, bedanken wij alvast voor de prettige samenwerking.
En natuurlijk bedanken wij al onze Lierse sponsors, die ook dit jaar weer bereid zijn hun bijdragen te leveren.

De werkgroep van 'De Lier Vaart Mee' gaat aan de slag. De opbouw, het arrangement, de aankleding, de muziek en de figuratie vragen veel aandacht, maar het resultaat is te bewonderen tijdens het Varend Corso op 2, 3 en 4 augustus.
We houden u op de hoogte.